Gezond Web
Image default
Voeding

Wat zijn de eigenschappen van groene thee extract?

Thee is een bekend en ook een populair drankje. Je zou verwachten dat koffie het meest gedronken wordt maar thee staat in de wereld met stip op één. Je kunt kiezen uit heel veel verschillende soorten, waarbij je grofweg onderscheid maakt tussen zwarte en groene thee. Liefhebbers van groene thee weten het natuurlijk allang. Niet alleen de smaak is lekker, maar als je deze thee drinkt bevordert dat ook nog een gezonder leven. En dat maakt de groene thee extract een geliefd ingrediënt voor iedereen die op zoek is naar een gezondere en meer verantwoorde levensstijl.

Waar wordt groene thee extract van gemaakt?

Groene en zwarte thee heeft niet alleen een andere smaak. De werking is ook anders. En dat onderscheid ontstaat al vanaf het begin van de oogst. Het verschil tussen groene en zwarte thee is de manier waarop de blaadjes behandeld worden na de pluk. Want de blaadjes van beide theesoorten komen van dezelfde theeplant. Pas na de pluk vindt er een ander proces plaats. De blaadjes voor de zwarte thee worden gedroogd in de zon. De blaadjes van de groene thee ondergaan dit proces niet en zijn dus ongefermenteerd. Hierdoor blijven de natuurlijke polyfenolen in de blaadjes en dit zorgt ervoor dat groene thee extract een positieve werking op het menselijk lichaam heeft.

Wat zijn de voordelen van groene thee extract?

Er zijn veel voordelen bekend van het gebruik van het groene thee extract. Zeker als je je houdt aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid profiteer je van de gunstige effecten. Van nature bevat groene thee cafeïne. Bij het groene thee extract is de cafeïne niet meer aanwezig. Daardoor is het ook geschikt voor kinderen en vrouwen die zwanger zijn. Heb je last van de volgende klachten, dan kan het groene thee extract een oplossing bieden:

  • verkoudheid of verstopte luchtwegen;
  • opvliegers bij de overgang;
  • zwaarlijvigheid;
  • depressie;
  • algemene ouderdomsklachten;
  • huidaandoeningen zoals acne.

Dit is maar een kleine opsomming van de vele klachten waarbij het innemen van groene thee extractverlichting kan geven. Van nature bevat het groene thee extract vitamine K, wat onder meer goed is voor je botten en ook bijdraagt aan een gezonde lever. Slik je ijzerpillen dan is het raadzaam om deze niet tegelijk met het groene thee extract in te nemen omdat dan de werking van de ijzertabletten niet optimaal zal zijn.

Hoe neem je het groene thee extract in?

Ben je geen fan van thee en wil je toch profiteren van de positieve effecten van het groene thee extract? Je kunt het groene thee extract ook in de vorm van capsules krijgen. Deze zijn eenvoudig in te nemen en je weet ook precies hoeveel je per dag van het extract inneemt. Eventueel kies je voor een combinatie met nog andere ingrediënten, zoals cafeïne van thee, Linolzuur of Vitamine C. Als je de capsules tijdens de maaltijd inneemt, weet je ook nog zeker dat je daarmee het beste effect haalt uit het groene thee extract, want op een lege maag is het resultaat minder dan wanneer je iets gegeten hebt.

 

https://www.body-supplies.nl/voedingssupplementen/kruiden-plantenextracten/groene-thee-extract/