Gezond Web
Image default
Voeding

Lekkere Koreaanse gerechten die je moet proberen

Als we het hebben over Koreaans eten is het eerste dat in je opkomt wellicht kimchi. Dit kenmerkende gerecht uit Korea is gemaakt van kool, ui, radijs, gember en chilipoeder. Dit traditionele gerecht wordt vaak geserveerd met rijst, soepen, rijstwafels en pap. Korea heeft echter veel heerlijke gerechten die je moet proberen. Wanneer je Korea bezoekt, kun je je tijd besteden aan het genieten van verschillende smakelijke gerechten in stijlvolle restaurants of straatverkopers. De meeste Koreaanse gerechten zijn pittig en hartig. Als je eenmaal een Koreaans gerecht hebt geprobeerd, ben je verslaafd. Dus, wat zijn de meest populaire voedingsmiddelen uit dit land? Probeer de onderstaande tips.

Een voedzaam gerecht genaamd Bibimbap

Asianfoodlovers moeten een kenmerkend gerecht uit Korea proberen, genaamd bibimbap. Je kunt van dit menu genieten op de markt, een food court of in een restaurant. Er zijn twee soorten bibimbap: op vlees gebaseerde bibimbap en veganistische bibimbap. Het is zeer voedzaam. Dit gerecht bestaat namelijk uit vlees geserveerd met diverse groenten. Het wordt meestal geserveerd in een kom. Het bestaat uit rijst met kip of rundvlees, gemengde groenten en rauw ei. Als smaakmaker zit er in dit gerecht chilipeper en sojasaus. Soms wordt dit menu ook geserveerd met rauwe zeevruchten zoals tonijn, zalm of octopus.

Een heerlijk eten genaamd Bulgogi

Heb je ooit genoten van smakelijke Bulgogi? Dit gerecht bestaat uit plakjes gemarineerd rundvlees. Meestal gebruikt de chef entrecote om dit gerecht te maken. Het dun gesneden rundvlees wordt gebakken met groene paprika, gesneden ui en knoflook. Omdat het wordt gebakken met een houtskoolbrander, heeft het een unieke rooksmaak. De smaakmakers om het rundvlees te marineren zijn sesamolie, sojasaus, knoflook, zwarte peper, suiker en gember. Het marineren duurt twee tot vier uur. Je kunt het rundvlees direct eten. Je kunt het echter ook eten door sla te gebruiken om het vlees in te wikkelen. Om de smaak te verbeteren, kun je ook kimchi en pittige pasta, ssamjang genaamd, toevoegen. Daarnaast kun je andere smakelijke gerechten proberen, zoals rode rijstwafel of tteokbokki, jajangmyeon en kippensoep met ginseng.

 

Gerelateerde artikelen

De smoothiebox van Smoothies op je Werk

Is veganistisch eten de beste boost voor je immuunsysteem?

Juicebar huren bij Shakes on Wheels