Spijt van een tatoeage? De 5 meest voorkomende redenen waarom mensen spijt krijgen van een tatoeage

Tatoeages zijn vaak een uiting van individualiteit en zelfexpressie, maar het komt regelmatig voor dat mensen spijt krijgen van hun tatoeages om verschillende redenen. Hier zijn de vijf meest voorkomende redenen waarom mensen spijt krijgen van een tatoeage:

 1. Veranderende smaak en levensstijl: Wat we leuk vinden en wie we zijn, evolueert in de loop der jaren. Een tatoeage die ooit perfect paste bij uw persoonlijkheid en stijl, kan na verloop van tijd niet langer relevant of gewenst zijn.

 2. Professionele redenen: Sommige mensen merken dat hun tatoeage hen belemmert op het gebied van werk. Werkgevers hebben soms strikte beleidsregels met betrekking tot zichtbare tatoeages, vooral in klantgerichte beroepen.

 3. Relatiebreuk: Tatoeages die verband houden met een voormalige geliefde kunnen pijnlijke herinneringen oproepen na een relatiebreuk.

 4. Slechte uitvoering: Spijt kan ook ontstaan als de tatoeage slecht is uitgevoerd of als er fouten zijn gemaakt in het ontwerp. Dit kan variëren van slechte lijnen tot verkeerde kleuren.

 5. Veroudering van de tatoeage: Naarmate de huid veroudert, kan de tatoeage vervagen of vervormen, waardoor deze er minder aantrekkelijk uitziet dan in het begin.

Wat verstaat men onder permanente make-up (PMU)?

Permanente make-up, ook wel bekend als PMU, is een vorm van cosmetische tatoeage waarbij pigment in de huid wordt ingebracht om de uitstraling van make-up te creëren. Dit kan bestaan uit wenkbrauwen, eyeliner, lipkleur en zelfs sproeten. Mensen kiezen vaak voor PMU om verschillende redenen:

 • Tijdbesparing: PMU kan dagelijkse make-uproutine verkorten, waardoor mensen tijd besparen in hun ochtendroutine.

 • Onregelmatige huid of allergieën: Voor mensen met onregelmatige huidcondities of allergieën voor traditionele make-upproducten kan PMU een uitkomst bieden.

 • Visuele correcties: PMU kan worden gebruikt om asymmetrie te corrigeren, bijvoorbeeld ongelijke wenkbrauwen.

 • Actieve levensstijl: Voor mensen met een actieve levensstijl, zoals sporters, kan PMU ervoor zorgen dat make-up niet vervaagt tijdens activiteiten.

 • Esthetische redenen: Sommige mensen verkiezen gewoon de look van PMU en willen er op elk moment goed uitzien.

Hoe is de ontwikkeling geweest van lasertechniek om tatoeages weer te verwijderen?

De evolutie van lasertechnologie voor het verwijderen van tatoeages is opwindend geweest. Traditioneel werden tatoeages verwijderd met Q-switched lasers, die met korte pulsen intense lichtflitsen op de inkt richtten om deze in kleinere deeltjes te breken. Hoewel effectief, kon dit proces vaak meerdere sessies en veel pijnlijke behandelingen vergen.

De opkomst van de Pico laser markeerde een revolutie in tatoeage verwijderen. De Pico laser werkt met ultrakorte picoseconde pulsen, wat betekent dat de inktdeeltjes nog sneller en effectiever worden gebroken dan voorheen. Het unieke kenmerk van de Pico laser is de snelheid waarmee het werkt, waardoor de behandelingen veel sneller en over het algemeen minder pijnlijk zijn dan met oudere lasers.

Bovendien kan de Picolaser een breed scala aan inktkleuren en huidtinten behandelen, waardoor het geschikt is voor diverse tatoeages en huidtypes. De resultaten zijn vaak sneller zichtbaar, met minder sessies dan met oudere lasertechnologieën. Dit maakt de Pico laser een toonaangevende keuze voor diegenen die hun tatoeages willen verwijderen met minimale ongemakken en maximale effectiviteit.

NIEUW – PicoWay laser bij BodySilk Laser Clinic in Enschede

BodySilk Laser Clinic is trots om als eerste in Twente te beschikken over het revolutionaire PicoWay laserapparaat, dat perfect en met minimale irritatie tatoeages kan verwijderen bij zowel dames als heren. Onze toewijding aan de nieuwste en meest effectieve technologieën stelt ons in staat om hoogwaardige diensten aan te bieden aan onze gewaardeerde klanten.

De PicoWay laser onderscheidt zich door zijn vermogen om verschillende soorten tatoeages en huidtinten te behandelen, waardoor het uitstekend geschikt is voor:

 • Decoratieve of gekleurde tattoos: Of uw tattoo nu kleurrijk is of subtiel, de PicoWay laser kan met precisie en effectiviteit de inktdeeltjes afbreken voor snelle verwijdering. Ook permanente make up verwijderen valt hieronder!

 • Micro haar pigmentatie: Voor degenen die micro haar pigmentatie (MHP) hebben ondergaan en niet langer tevreden zijn met de resultaten, biedt de PicoWay laser een oplossing om ongewenste MHP-pigmentatie te verwijderen.

 • Bestralingspuntjes: Na medische ingrepen zoals bestraling, kunnen bestralingspuntjes zichtbaar blijven op de huid. De PicoWay laser kan deze puntjes veilig en effectief behandelen, waardoor uw huid er weer natuurlijk uitziet.

Bij BodySilk Laser Clinic staan onze hoogopgeleide specialisten klaar om uw unieke behoeften te beoordelen en een behandelplan op maat te maken met behulp van de PicoWay laser. Wij streven ernaar om tatoeageverwijdering en huidcorrectie toegankelijk en comfortabel te maken voor iedereen in Twente en daarbuiten. Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over onze geavanceerde PicoWay laserbehandelingen en hoe we u kunnen helpen uw gewenste resultaten te bereiken.

https://www.bodysilk.nl
Share :
Table of Contents

Word Blogger bij Ons en Deel Je Passie met de Wereld!

Gerelateerde berichten

De evolutie van nagellak

Nagellak is tegenwoordig voor de meeste mensen een vast onderdeel van de schoonheidsroutine. Maar heb