Hangende oogleden: hoe ze te behandelen

Hangende oogleden kunnen ervoor zorgen dat je er ouder en vermoeider uitziet dan je eigenlijk bent. Bovendien kunnen ze je zicht belemmeren en leiden tot hoofdpijn en vermoeidheid. Gelukkig zijn er verschillende behandelingen beschikbaar om hangende oogleden te verminderen of te verwijderen. In dit artikel bespreken we de opties voor het behandelen van hangende oogleden.

Botox-injecties

Een niet-chirurgische optie voor het behandelen van hangende oogleden is het gebruik van botox-injecties. Botox ontspant de spieren rondom de ogen, waardoor de oogleden omhoog worden getrokken en er een liftend effect ontstaat. Het effect van botox houdt gemiddeld 3 tot 6 maanden aan.

Fillers

Een andere niet-chirurgische optie is het gebruik van fillers. Fillers worden geïnjecteerd in het gebied rondom de ogen om het volume te herstellen en de huid strakker te maken. Het effect van fillers houdt gemiddeld 6 tot 12 maanden aan.

Bovenooglidcorrectie

Een chirurgische optie voor het behandelen van hangende oogleden is een bovenooglidcorrectie. Tijdens deze ingreep wordt het teveel aan huid en vetweefsel van de bovenste oogleden verwijderd, waardoor de ogen weer meer open en fris ogen. De ingreep wordt meestal uitgevoerd onder lokale verdoving en duurt ongeveer 1 uur.

Onderooglidcorrectie

Als de hangende oogleden worden veroorzaakt door overtollig vet en huid onder de ogen, kan een onderooglidcorrectie worden overwogen. Tijdens deze ingreep wordt het overtollige vetweefsel verwijderd en de huid strak getrokken. De ingreep wordt meestal uitgevoerd onder lokale verdoving en duurt ongeveer 1,5 uur.

Combinatiebehandelingen

Vaak worden verschillende behandelingen gecombineerd om het beste resultaat te bereiken. Bijvoorbeeld een boven- en onderooglidcorrectie of een bovenooglidcorrectie gecombineerd met fillers of botox-injecties. Het is belangrijk om tijdens het consult met de arts te bespreken welke behandelingen het meest geschikt zijn voor jouw situatie.

Conclusie

Hangende oogleden kunnen worden behandeld met verschillende opties, zowel chirurgisch als niet-chirurgisch. Welke behandeling het meest geschikt is, hangt af van de individuele situatie en wensen van de patiënt. Het is belangrijk om een ervaren arts te kiezen die de verschillende opties met je kan bespreken en je kan adviseren over de beste behandeling voor jouw specifieke situatie.

Meer informatie nodig? Bekijk dan onze website: www.ooglift.nl

 

Share :
Table of Contents

Word Blogger bij Ons en Deel Je Passie met de Wereld!

Gerelateerde berichten

De evolutie van nagellak

Nagellak is tegenwoordig voor de meeste mensen een vast onderdeel van de schoonheidsroutine. Maar heb