De evolutie van nagellak

Nagellak is tegenwoordig voor de meeste mensen een vast onderdeel van de schoonheidsroutine. Maar heb je je ooit afgevraagd wat de oorsprong van nagellak is? Tegenwoordig zijn er zoveel gellakken en nail art trends. In deze blog gaan we terug in tijd en kijken waar het allemaal begon met nagellak.

De oorsprong van nagellak

De oorsprong van nagellak begon allemaal in China, in de 3e eeuw voor Christus. Daar begon het met het kleuren van de nagels.  In die tijd werd vooral gebruikgemaakt van een mengsels van bijenwas, eiwitten, gelatine, plantaardige kleurstoffen en Arabische gom om gekleurde nagels te creëren. 

De revolutie in de jaren 20

In het jaar 1920 werd de moderne nagellak zoals we die nu kennen geboren. Het was een Amerikaanse tandarts, Dr. Frederick Slack Jr., die de formule voor vloeibare nagellak ontwikkelde. Deze nieuwe formule was geïnspireerd door autolak en introduceerde de mogelijkheid om nagels snel en gelijkmatig te lakken. De eerste commerciële nagellak, genaamd “Cutex,” werd daarna gelanceerd door het bedrijf Revlon. Tegenwoordig zijn nagellak merken niet meer weg te denken. Het is voor ons nu ook vele malen makkelijker geworden. Online kunnen we een review magic nails bekijken, maar ook onze nagelproducten bestellen.

De komst van de French manicure

De French manicure, zoals we die vandaag kennen, werd in de jaren 70 bedacht door de Hollywood-manicurist Jeff Pink. Hij ontwikkelde deze stijl om te voldoen aan de behoeften van actrices op filmsets. Pink merkte op dat traditionele nagellak kleuren vaak niet paste bij de verschillende kostuums die de actrices droegen. Pink bedacht toen een neutrale nagelstijl die bij elke outfit zou passen.

Kenmerken French manicure

De French manicure staat bekend om twee belangrijke kenmerken. De roze of beige basiskleur van de nagel en de helderwitte tip. Dit contrast geeft de nagels een schone en natuurlijke uitstraling. Het idee achter de French manicure was om de nagels er gezond en verzorgd uit te laten zien.

Nail art en Nail extensions

Hoewel nail art al decennialang bestond in verschillende culturen, begon de moderne nail art-trend echt in de jaren 80. Vrouwen begonnen te experimenteren met kleuren en patronen, waarbij ze nagellak gebruikten om hun nagels te versieren. Het was een tijd van vrijheid en zelfexpressie. Nagelstudio’s begonnen ook populairder te worden en boden professionele nageldiensten aan. Diensten die wij vandaag de dag nog altijd gebruiken.

De komst van gellak

Gellak, ook bekend als gel nagellak, verscheen voor het eerst op de markt in de vroege jaren 2000. Het werd ontwikkeld als een alternatief voor traditionele nagellak dat langer zou meegaan zonder afbladderen.

Nagellak een vorm van zelfexpressie

Wat begon als eenvoudige mengsels in het oude China, is vandaag de dag uitgegroeid tot een wereld van talloze trends in de nagelwereld. Het maakt ook niet uit welke trends er komen en gaan. Nagellak zal altijd een hulpmiddel blijven om je persoonlijke stijl en schoonheid te uiten.

https://review-pagina.nl/review/magic-nails/
Share :
Table of Contents

Word Blogger bij Ons en Deel Je Passie met de Wereld!

Gerelateerde berichten