Podotherapie verlicht pijnklachten

 In het dagelijkse leven loop je heel wat af. Of je nu een staand beroep uitoefent of een zittend beroep hebt, aan een goed aantal stappen per dag kom je al vrij snel. En ben je sportief of hou je wel van een rondje wandelen? Dan houdt lopen je fit en gezond. Toch kan je last krijgen van je voeten, benen of rug tijdens het lopen. Dat is natuurlijk erg vervelend omdat lopen een groot deel van je activiteiten bedraagt. Heb je last van pijnlijke voeten, knieën of heupen of heb je veel last van vermoeide benen? Dan kan podotherapie je verder helpen. Een podotherapeut heeft een medische basis en is gespecialiseerd in het bewegingsapparaat. We vroegen podotherapie Zaanstad om uitleg over de behandelingen van een podotherapeut.

 

Wat doet een professionele podotherapeut? 

“Een professionele podotherapeut heeft medische kennis op het gebied van lichamelijke klachten aan de onderste ledematen”, aldus podotherapie Zaanstad. “Veel klachten worden veroorzaakt door een verkeerde stand van de voeten of de benen. Door medische aanpassingen, zoals aangepaste steunzolen of medical taping, kan deze afwijkende stand worden gecorrigeerd waardoor de klachten zullen afnemen. Werkt dit niet voldoende of zijn er aanvullende aanpassingen nodig? Dan zal de podotherapeut een oefenschema samenstellen met oefeningen die je spieren en gewrichten zullen versterken”, legt podotherapie Zaanstad uit. “Hierdoor krijg je minder snel last van klachten die passen bij afwijkingen aan het bewegingsapparaat. Met een juiste begeleiding kan je de oefeningen zowel in de praktijk uitvoeren als thuis. De podotherapeut zal je hierin begeleiden en de oefeningen aanpassen wanneer deze klachten opleveren. Heb je last van diabetes en de daarbij behorende wonden aan je voeten? Ook dan ben je bij een therapeut aan het juiste adres. Een podotherapeut zorgt ervoor dat je wonden goed behandeld worden en dat er een optimaal klimaat ontstaat om te genezen”. 

 

De behandelingen van podotherapie Zaanstad

Podotherapie Zaanstad geeft aan dat een podotherapeut de medische kennis heeft die vrijwel overal toepasbaar is. Heb je wonden aan je voeten? Ingegroeide teennagels of heb je last van vermoeide benen? Dan kan een bezoek aan een podotherapeut wonderen doen. Met aangepaste en op maat gemaakte zolen, medical taping, oefeningen of wondverzorging is het pakket aan behandelingen bij podotherapie Zaanstad zeer uitgebreid. De klachten worden vaak veroorzaakt door een verkeerde stand van de voeten of van de knieën. Denk bijvoorbeeld aan X-benen of O-benen. Door te werken met aangepast schoeisel of met medical taping wordt getracht om de scheefstand te beperken. Ook oefeningen kunnen bijdragen aan het verminderen van klachten omdat de spieren en gewrichten meer belasting aankunnen.

Kortom, heb je dus klachten aan je onderste extremiteiten, zoals voeten, enkels, knieën, heupen of de lage onderrug? Dan is het belangrijk om niet te lang met deze klachten door te lopen. Vaak is met simpele aanpassingen al voldoende voordeel te behalen en zullen de klachten geleidelijk afnemen. Een behandeling bij podotherapie Zaanstad begint altijd met een uitgebreide intake. Tijdens deze intake wordt besproken wat de klachten zijn en wordt gekeken naar mogelijke oorzaken. Pas daarna zal de podotherapeut een behandeling gaan starten. Heb je klachten? Dan kan je altijd laagdrempelig contact opnemen met een podotherapeut om de mogelijkheden te bespreken. 

 

Share :
Table of Contents

Word Blogger bij Ons en Deel Je Passie met de Wereld!

Gerelateerde berichten

Echografie in de fysiotherapie

Echografie is een veelgebruikte diagnostische techniek in de fysiotherapie. Deze techniek maakt gebruik van geluidsgolven