Wat zijn belangrijke ingrediënten om op te letten bij het kopen van massage gel

Het is geen geheim dat het belangrijk is om de juiste huid producten te gebruiken, Massage gel is hier zeker geen uitzondering op. Huidproducten zijn er om de huid te beschermen tegen zowel stoffen van buitenaf als andere dingen die de huid kunnen beschadigen. Bij het masseren wordt de huid gewreven, gekneed en zelfs een beetje uitgerekt. Gelukkig kan de huid uit zich zelf goed rekken en terug rekken door zijn veerkrachtigheid. Toch is het handig om de huid te blijven verzorgen om de schade minimaal te houden. Huidproducten zorgen er namelijk voor dat de huid wat meer gevoed wordt en ook soepeler is, wat uiteraard ideaal is vlak voor een massage. Het is dus duidelijk dat het belangrijk is om huidproducten te gebruiken, maar zijn er nog ingrediënten waar op gelet moet worden?

Wat zijn schadelijke stoffen voor de huid die je het best kunt vermijden

Elke huid is verschillend en zal dan ook andere ingrediënten hebben om optimaal gevoed te kunnen worden. Toch zijn er enkele ingrediënten en stoffen die over het algemeen beter vermeden kunnen worden. Het eerste ingrediënt spreekt redelijk voor zich, namelijk alcohol. Alhoewel alcohol een reinigende werking heeft zorgt het ook dat de huid enorm uitdroogt, dit is eigenlijk wat je wilt vermijden bij het aanschaffen van massageproducten. Een andere stof die het beste vermeden kan worden zijn parabenen. Parabenen worden gebruikt om een crème langer houdbaar te maken. Dat klinkt erg fijn maar er zijn helaas verschillende onderzoeken die aanduiden dat parabenen zorgen voor een verhoogde kans op borstkanker.

Welke stoffen en ingrediënten zijn wel goed bij massageproducten?

Er zijn zeker een groot aantal ingrediënten die juist wel erg fijn en voordelig zijn op het gebied van huidverzorging. Er zijn zowel natuurlijke als meer ‘chemische’ producten die voordelig kunnen zijn voor het verzorgen van de huid tijdens het masseren. Veel mensen neigen naar natuurlijke producten omdat deze vaak simpeler zijn en minder snel zorgen voor huidirritaties.Share :
Table of Contents

Word Blogger bij Ons en Deel Je Passie met de Wereld!

Gerelateerde berichten

Echografie in de fysiotherapie

Echografie is een veelgebruikte diagnostische techniek in de fysiotherapie. Deze techniek maakt gebruik van geluidsgolven