Colostrum kopen

Steeds meer Nederlanders gebruiken het voedingssupplement colostrum voor hun gezondheid. Colostrum is de eerste melk die ene koe afgeeft aan haar kalf. In de eerste 12 uur bevat deze speciale moedermelk een waardevolle hoeveelheid aan weerstandsstoffen. Dat noem je immunoglobulinen.

Deze IG’s vind je vooral in de melk die kort na de geboorte wordt aangemaakt. Koeien zijn van oorsprong dieren die op vlakten leven. Een kalf moet direct na de geboorte letterlijk op eigen benen staan. Het kalfje moet zichzelf snel kunnen redden. De moeder-koe doet dus haar uiterste best om het kalf zo snel mogelijk na de geboorte alle stoffen en “informatie” te geven om gezond te blijven.

Bij mensen werkt dit ook zo. De eerste moedermelk van een vrouw heet ook colostrum en het is voor 99% identiek aan de samenstelling van de koeien-colostrum.

Als je colostrum wilt kopen zijn er 2 belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden;

De colostrum bank

Biest is belangrijk voor kalfjes. Een producent van colostrum moet er voor zorgen dat het kalf niets te kort komt. Gelukkig produceren de meeste koeien in Nederland teveel. Doordat ene producent deelneemt aan de colostrum-bank is er een uitwisseling tussen boeren die biest over hebben en die biest tekort komen. Koeien eerst, dan de voedingssupplementen voor mensen.

Nederlands colostrum kopen

De Nederlandse vee stapel behoort tot de allerbeste ter wereld. De controle op medicijngebruik is streng en voldoet behoorlijk. Geen antibiotica en hormonen in de melk en in de biest.

Een colostrum-producent moet zijn boeren goed betalen, dat zorgt voor een goede samenwerking. Er mag gene bloed in de rauwe colostrum voorkomen en de koe mag geen medicijn-resten afgeven. Een goede boer, en dat zijn de Nederlandse boeren, zorgt daarvoor.

De Nederlandse boer verzamelt overtollige colostrum in speciale emmers die direct worden ingevroren. Een paar keer maand komt de colostrum-verzamelaar langs met een koel-vries-wagen om de gecontroleerde colostrum te verzamelen. Met een barcode volg systeem volgt een goede producent de rauwe biest van boer tot aan eindproduct voor de consument.

In het buitenland en zeker buiten de EU is de controle en de wetgeving veel soepeler. Er wordt meer toegestaan. Colostrum van buiten de EU kan medicijn-resten en zelfs hormon-resten bevatten. Het is een klein risico, maar vooral in Nederland is dit goed geregeld.

Koop colostrum van Nederlandse producenten en check of zij de colostrumbank ondersteunen. Een voorbeeld is het merk vitomune. Op deze website vind je meer informatie over vitomune colostrum.

https://www.gezondmooislank.nl/
Share :
Table of Contents

Word Blogger bij Ons en Deel Je Passie met de Wereld!

Gerelateerde berichten