Gebit Reinigen

Het verkrijgen van de mooie en gezonde tanden in de mond gebeurt niet zomaar. Je gaat er wat voor moeten doen. Gebit Reinigen kan het gebit weer in een gezonde staat krijgen. Het reinigen van jouw gebit is een gedeelde verantwoordelijkheid. Je zorgt thuis zelf op de best mogelijke manier voor jouw gebit. Maar aan de andere kant is regelmatig bezoek aan de mondhygiënist en de tandarts Hoofddorp dan ook aan te raden. Zonder reguliere gebitsreiniging ontwikkelen zich namelijk schadelijke bacteriën en tandsteen, met alle nare gevolgen van dien.

Tandsteen: een recidivist

De wetenschap bewijst dat tandsteen steeds terugkeert, maar we kunnen er allemaal van meepraten. We zijn geen vreemde in Jeruzalem. In de duur van 6 maanden ontwikkelt het tandsteen zich vaak weer op de standaard plekken, zoals aan de binnenkant van de ondertanden en bij de kiezen in de bovenkaak. In de mond kunnen er zich twee soorten tandsteen ontwikkelen. Het supragingivaal tandsteen, dat boven op de tandvleesrand te zien is en het subgingivaal tandsteen, dat zich hecht onder het tandvlees.

Tandsteen herken je aan de harde gele laag, wat op de tanden of kiezen zit. En is in feite de verkalkte versie van tandplak. Deze verkalking van het tandplak krijg je zelf niet meer weg met het tandenpoetsen of rageren. Ook, daar tandsteen vaak gaat het zitten op de plekken in de mond waar je minder makkelijk bij kunt om te flossen of te poetsen of waar de speekselklieren in de buurt zitten. Doordat er schadelijke gifstoffen vrijkomen, ontstaan er grotere problemen als tandvleesontsteking en bloedend tandvlees.

Diverse vormen gebitsreiniging

Gebitsreiniging geschiedt op 2 manieren. De mondhygiënist kan met een haakje het tandsteen handmatig verwijderen. Maar hij kanj het ultrasoon tandsteenverwijderingsapparaat, dat een hoge frequentie trillingen produceert en het tandsteen los trilt ook gebruiken. Met de luchtspuit worden de gebitselementen drooggeblazen, waarna wordt gecheckt of alle tandsteen is verwijderd. Vervolgens kan hij met de poederstraler, de bruine aanslag op de tanden verwijderen. Je krijgt hierdoor weer mooi glimmende tanden. Het geheel wordt afgewerkt met het polijsten, waarbij gebruik wordt gemaakt van polijstpasta en polijstcups. Als ultieme gebitsbeschermer brengt de tandarts een fluoridelak aan.

https://tandartsmondain.nl/mondhygienist/
Share :
Table of Contents

Word Blogger bij Ons en Deel Je Passie met de Wereld!

Gerelateerde berichten