4 manieren om je huid te verbeteren

 

 

Acne is een veelvoorkomend huidprobleem dat niet alleen bij tieners voorkomt. Ook veel volwassenen hebben er nog regelmatig last van. Het kan gebeuren dat je zelfbeeld hierdoor beïnvloed wordt. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige tips die jou kunnen helpen om je acné onder controle te krijgen. We geven je 4 tips om acné effectief aan te pakken.

 

1 – Houd je gezicht schoon

Misschien ligt het voor de hand, maar het handhaven van goede gezichtshygiëne is erg belangrijk wanneer je acné wilt verminderen. Reinig je gezicht tweemaal daags met een zachte reiniger die speciaal is samengesteld voor de vette of acnégevoelige huid. Vermijd agressieve zeep of producten die je huid kunnen uitdrogen. Dat kan het probleem namelijk juist verergeren. Was daarnaast regelmatig je handen en vermijd het aanraken van je gezicht gedurende de dag. Dat kan namelijk bacteriën overbrengen en ontstekingen veroorzaken.

 

2 – Eet een gezond dieet

Weet wat je eet! Wat je eet, heeft namelijk invloed op je huid. Een gezond dieet kan helpen bij het verminderen van ontstekingen en bij het bevorderen van een gezonde huid. Vermijd voedingsmiddelen die bekend staan als triggers voor acné. Denk aan voedingsmiddelen met een hoog suikergehalte, bewerkte voedingsmiddelen of zuivelproducten. In plaats daarvan moet je je dieet rijk maken aan verse groenten en fruit, volle granen, magere eiwitten en gezonde vetten. Bijvoorbeeld avocado en olijfolie. Vergeet niet voldoende water te drinken om je huid gehydrateerd te houden.

 

3 – Gebruik natuurlijke huidverzorging producten

Veel commerciële huidverzorging producten bevatten agressieve chemicaliën die je huid kunnen irriteren en uitdrogen. Kies in plaats daarvan voor natuurlijke huidverzorging producten die speciaal zijn ontwikkeld voor de acnegevoelige huid. Kijk bijvoorbeeld eens bij Salontopper. Zoek naar producten die ingrediënten bevatten als tea treeolie, aloë vera en kamille.

 

4 – Vermijd het uitknijpen van puistjes

Het kan verleidelijk zijn om puistjes uit te knijpen. Maar doe het alsjeblieft niet! Het uitknijpen kan de situatie verergeren en littekens veroorzaken. Daarnaast verspreidt het bacteriën en ontstekingen naar aangrenzende gebieden van de huid.

In plaats van puistjes uitknijpen, zijn er een aantal andere dingen die je kunt toepassen. Breng bijvoorbeeld een acnebehandelingsproduct aan op de puistjes. De ingrediënten daarin helpen bij het verminderen van ontstekingen en het opdrogen van puistjes. Ook kun je een warm kompres gebruiken om de puistjes te kalmeren en de doorbloeding te stimuleren.

Share :
Table of Contents

Word Blogger bij Ons en Deel Je Passie met de Wereld!

Gerelateerde berichten

Waterstofmaatschappij

Hyundai zet vaart achter zijn plannen om te transformeren in een Smart Mobility Solution Provider,