Baby hik, wat doe je eraan?

Vaak is de meest voorkomende oplossing voor pasgeborenen die lijden aan aanvallen van hik om hen een fles te geven. Maar soms lost het voeden van je baby met een fles het probleem niet op. In dit geval zijn er veel andere methoden om de hik van een baby te genezen. De meest elementaire is boeren. Als uw baby borstvoeding krijgt, boer dan om de twee tot drie ons of halverwege de voeding. Een andere populaire oplossing is gripe water, een mengsel van kruiden en water waarvan wordt gezegd dat het helpt bij het verlichten van koliek- en darmklachten bij baby’s. Er is echter geen bewijs om deze methode te ondersteunen.

Naast een fles kun je ook andere remedies proberen die je kunnen helpen om van de hik af te komen. Deze omvatten het geven van gripe water aan je baby of het gebruik van een druppelaar. Als geen van deze oplossingen werkt, raadpleeg dan uw kinderarts of een specialist in de ontwikkeling van kinderen. Op je hoofd staan klinkt misschien als een goed idee, maar het stopt de hik niet echt. In plaats daarvan zal het veranderen van positie de kans op een hapering verminderen. Het veranderen van positie zal ook verschillende spiergroepen activeren, waardoor het diafragma zal ontspannen.

Een veel voorkomende folk remedie tegen hik is om je adem in te houden. Deze methode kan schadelijk zijn voor je baby. Je adem inhouden is een onnodige en ongezonde remedie voor je pasgeborene. Trekken aan de tong van je baby of op zijn voorhoofd drukken zal hem alleen maar pijn doen. Over het algemeen is de beste oplossing om het af te wachten. De sleutel tot het voorkomen van de hik is om te voorkomen dat je je baby overvoert. Als je dat niet kunt, probeer je baby dan zo vaak mogelijk te voeden.

Je kunt proberen de baby te stoppen met eten als je hem ziet hikken na het eten. Je kunt ook proberen de baby vaker te laten boeren om ingeslikte lucht te minimaliseren. Door de tong en het voorhoofd van je baby vast te houden, kun je de hik voorkomen en je kind helpen zich beter te voelen. Maar je moet voorzichtig zijn met folkremedies, omdat ze schade kunnen toebrengen aan je baby.

Hoewel het verleidelijk is om allerlei huismiddeltjes te proberen om de hik te stoppen, kunnen ze zelfs meer kwaad dan goed doen. Sommige folk remedies kunnen schade toebrengen aan uw baby. Om de hik te voorkomen, is het het beste om te voorkomen dat je je baby overvoert. Het is cruciaal om je baby rechtop te houden tijdens het voeden om te voorkomen dat de lucht in haar buik te veel lucht inslikt.

De meeste hik wordt veroorzaakt door overvoeding. Om ze te voorkomen, probeer je de hoeveelheid lucht die je baby inslikt te verminderen. Proberen om je baby kalm te houden kan de hik helpen voorkomen, maar je moet overvoeding voorkomen. Als uw kind borstvoeding geeft, moet u hem rechtop houden na het voeden om de lucht die hij inslikt te beperken. Anders moet je hem regelmatig voeden en de hik stoppen.

Lees meer op de baby blog van Oivr.nl

Share :
Table of Contents

Word Blogger bij Ons en Deel Je Passie met de Wereld!

Gerelateerde berichten