Wat is hypnose?

Voor sommige mensen klinkt het woord alleen al, als iets waar je ver van weg moet blijven. Dat is eigenlijk wel jammer, want hypnose kan je ook helpen met zaken. Het is waar dat de angst niet helemaal ongegrond is, immers gaat het om een vorm van beïnvloeden. Daar moet je dus wel altijd voorzichtig mee zijn.

Wat gebeurt er eigenlijk dan met hypnose?

Als iemand onder hypnose wordt gebracht, dan gebeuren er een aantal dingen. Eigenlijk is hypnose een soort bewustzijnstoestand. In deze toestand is de onbewuste geest niet meer zo beschermd door het rationele brein. Met hypnose kun je dus zonder filter het onbewuste een instructie geven.

Wat zijn daarvan de gevolgen? Het gevolg is dat het onbewuste dus een stuk ontvankelijker is dan normaal. Je bent minder kritisch en accepteert zaken eerder. Zoals je al zelf kunt bedenken, maakt dat iemand die onder hypnose is, ook kwetsbaarder. Het voordeel is, dat er ook mooie dingen mee kunnen worden gedaan.

Afvallen met een virtuele maagband

Zo kan het onderbewuste de boodschap worden meegeven, dat je een virtuele maagband hebt gekregen. Het gevolg is dat na een bepaald aantal hypnosebehandelingen, jouw onderbewuste dit zo sterk geloofd, dat jij je na het eten ook daadwerkelijk snel verzadigd gaat voelen.

Hoe kom je onder hypnose

Een hypnotiseur brengt jou onder hypnose met bepaalde technieken. Die zorgen ervoor dat je in een trance komt. Voorwaarde is daarbij, dat je trouwens voldoende vertrouwen moet hebben in de hypnotiseur. Anders sta je niet open voor de hypnose en dan kom je ook niet in trance. Gaat het goed? Dan kom je uiteindelijk in een diepe trance waarin je overtuigd kan raken van iets, zoals een virtuele maagband. Het kan dus zijn dat jouw lichaam daarna denkt, dat het niet meer zoveel tegelijk kan eten.

Vervolgens is het net zo belangrijk, dat je goed uit de hypnose komt. Dit betekent dat je een hypnotiseur moet hebben die dit ook goed kan.

Werkt hypnose, voor bijvoorbeeld een virtuele maagband, eigenlijk? Ja, het werkt wel degelijk, voor veel mensen, maar niet voor iedereen.

https://hypnosezorg.nl/toepassingen/virtuele-maagband/
Share :
Table of Contents

Word Blogger bij Ons en Deel Je Passie met de Wereld!

Gerelateerde berichten

Gezond eten

Gezond eten is meer dan alleen een trend; het is een levensstijl die je hele