Paniekaanvallen herstellen met een coach

Heb je regelmatig last van paniekaanvallen dan ben je het er waarschijnlijk wel mee eens dat het heel eng is als je in een paniekaanval zit.

Paniekaanvallen zijn namelijk heftige situaties van plotselinge angst, stress en paniek die meestal onverwacht optreden zonder dat je het verwacht. Deze paniekaanvallen kunnen gepaard gaan met vervelende fysieke symptomen zoals hartkloppingen, zweten, trillen, ademhalingsproblemen en misselijkheid. Vervolgens kunnen paniekaanvallen leiden tot een gevoel van onmacht en kunnen je dagelijks leven flink beïnvloeden.

De invloed van stress op paniekaanvallen

Stress is de natuurlijke reactie van het lichaam op gevaar of uitdagingen. Het kan leiden tot fysieke en emotionele klacht, zoals: algehele vermoeidheid, regelmatige concentratieproblemen en veel onrust. Chronische stress kan leiden tot gezondheidsproblemen en kan ook paniekaanvallen veroorzaken.

Wat helpt als je last hebt van paniekaanvallen en stress?

Veel mensen proberen eerst om zelf van hun paniekaanvallen af te komen. Maar vaak blijkt dit toch lastiger dan gedacht. Daarom kan goede coaching van een professional je goed helpen om van paniekaanvallen af te komen.

Soms kunnen we namelijk zo vast zitten in onze eigen patronen, dat het lastig is om dit zelf te doorbreken.

Het voordeel van een coach bij paniekaanvallen

Er zijn verschillende manieren waarop coaching kan helpen bij het stoppen van paniekaanvallen en stress:

  1. Achterhalen van de oorzaken: een goede coach kan je helpen om de oorzaak van jouw paniekaanvallen te achterhalen Als je de oorzaak weet, dan weet je ook wat de oplossing is.

  2. Leren omgaan met emoties: daarnaast kan een goede coach je helpen om leren om te gaan met emoties. Hoe minder last je hebt van emoties, hoe minder invloed paniekaanvallen op je hebben.

  3. Stellen van doelen: het is belangrijk om een punt op de horizon te hebben, een doel. Een coach kan je helpen om jouw doelen vast te stellen en jou vervolgens helpen om dit doel te bereiken. Als je blijft focussen op je doel, ben je minder bezig met paniekaanvallen. 

  4. Zoeken naar oplossingen om van paniekaanvallen af te komen: natuurlijk wil je herstellen van paniekaanvallen, dan wil je natuurlijk weten wat de oplossing is. Samen met een coach kun je gaan achterhalen wat de oplossing is voor jouw stress en paniekaanvallen.

  5. Dagelijkse ondersteuning: tot slot geeft een goede coach je ondersteuning in de dagelijkse processen. Deze persoon kan je helpen om de juiste keuzes te maken zodat je geen terugval hebt. 

Conclusie: het is dus aan te raden om met een coach aan de slag te gaan. Deze persoon kan veel voor je betekenen als het gaat om het herstellen van paniekaanvallen.

Share :
Table of Contents

Word Blogger bij Ons en Deel Je Passie met de Wereld!

Gerelateerde berichten

Gezond eten

Gezond eten is meer dan alleen een trend; het is een levensstijl die je hele