Werk thuis aan jouw gezondheid

Wil je thuis aan jouw gezondheid werken dan is een loopband een uitstekend fitnesstoestel. Lopen kan (bijna) iedereen en daar hoef je niets extra’s voor te leren. Ongeacht jouw niveau is er altijd wel een loopband die bij jouw ambities en doelstellingen past. Of je nu wilt wandelen, joggen of hardlopen.
Tip: de loopband Focus Fitness Jet 5 is een allround loopband die een hele grote doelgroep aan zal spreken. Je koopt deze Focus Fitness loopband bij een Nederlandse leverancier die bekend staat om de hoge prijs/kwaliteit verhouding van zijn fitness producten.

Waarom een loopband thuis?

Lopen is een laagdrempelige manier van bewegen. Er kunnen diverse redenen zijn om thuis een loopband te hebben. Wil je tijdens jouw thuiswerkdag regelmatig bewegen, ben je herstellende van een blessure en durf je niet te ver van huis, wil je niet s’avonds of bij heel slecht weer de straat op? Allemaal redenen om voor een loopband te kiezen.
Je kan op ieder moment van de dag op jouw niveau bewegen. Je hoeft niet naar de sportschool, het enige nadeel is misschien dat je geen excuus meer hebt om te bewegen.

Welke loopband kiezen?

Kies een loopband die bij jou past, zowel qua doelstellingen als jouw lichaam en wensen qua trainingsmogelijkheden. Wi je wandelen dan heb je een andere loopband nodig dan als je snelle intervallen wilt doen. Jouw (verwachte) loopsnelheid bepaald in hoge mate welke loopband geschikt is.
Een ander belangrijk punt is dat de loopband ‘groot’ genoeg is voor jou. Als je wat langer en/of zwaarder bent dan is het maximaal toegestane lichaamsgewicht en de lengte van het loopopervlak van belang. Je wilt immers voldoende demping en stabiliteit maar ook voldoende ruimte om je pas af te wikkelen.
Denk ook na over welke trainingsmogelijkheden qua standaard trainingsprogramma’s, koppelingen met fitness apps, meting van je hartslag en het trainen met een hellingshoek jouw hardloopband in moet voorzien.

Share :
Table of Contents

Word Blogger bij Ons en Deel Je Passie met de Wereld!

Gerelateerde berichten