Hoe verplaats je een ziek of gewond huisdier in een noodgeval

Hoe verplaats je een ziek of gewond huisdier in een noodgeval

Als uw huisdier gewond is en niet meer kan lopen, kan het een hele uitdaging zijn om het naar de dierenarts te vervoeren. Gewonde mensen bellen gewoon de ambulance. Maar als uw huisdier gewond is, wordt u de hulpverlener en de chauffeur van de ambulance. In dit soort situaties zal enige creativiteit nodig zijn om snel een transportmiddel te vinden. Als je toevallig alleen bent wanneer je huisdier dringend vervoerd moet worden, is de situatie extra uitdagend. Hier zijn wat suggesties die je hopelijk nooit hoeft te gebruiken.

DIY huisdier brancards

Handdoeken, dekens, lakens en zelfs het bed van uw hond kunnen dienen als honden stretcher voor uw huisdier. Als je een grote hond hebt, kunnen twee mensen die de hoeken van de stof vasthouden, je hond optillen, dragen en in een auto leggen voor vervoer naar de dierenkliniek. Stevige, vlakke voorwerpen zoals boogie boards, een whiteboard of een stuk hout uit de garage kan ook worden omgebouwd tot tijdelijke brancards voor het veilig verplaatsen van een gewond dier.

Kinderwagens, bolderkarren en ander geïmproviseerd vervoer

In New York City hebben veel huisdieren hun eigen kinderwagen of bolderkar. Dit zijn erg handige producten als uw huisdier geïmmobiliseerd is. Maar denk eraan dat u net zo goed de kinderwagen of bolderkar van uw kind kunt gebruiken als noodvervoer voor uw huisdier. Een winkelwagentje of kruiwagen, bekleed met een deken kan ook werken.

Koop een dierenbrancard op wielen, vooral als u alleen woont

Als u alleen woont en een grote hond heeft, is het een waardevolle investering om een speciale hondenbrancard aan te schaffen, alles voor je huisdier. Deze brancard heeft wielen aan de ene kant en wordt getrokken aan de andere kant, een beetje zoals een roll-aboard koffer. Sommige hebben riemen om uw hond op zijn plaats te houden, en andere hebben een stoffen omhulsel dat uw hond omhult terwijl u hem naar de dierenarts brengt. De verrijdbare huisdier brancard is uitzonderlijk handig als je alleen woont.

Houd mensen veilig tijdens een huisdier noodsituatie

Gewonde dieren hebben meer kans om te bijten of te klauwen uit angst of pijn, dus neem voorzorgsmaatregelen bij het verplaatsen van een gewond huisdier. U wilt geen kostbare tijd verliezen aan het verzorgen van uw eigen wonden terwijl uw huisdier spoedeisende diergeneeskundige zorg nodig heeft. Aarzel niet om iets als een stropdas, sjaal of kniehoge sok strak om de snuit van uw hond te wikkelen om een bijtwond te voorkomen. Als u een gewonde kat probeert te vervoeren, benader de kat dan van achteren en wikkel de kat in een grote dikke handdoek of deken om uzelf te beschermen tegen bijten of krabben. Hanteer het gewonde dier zo min mogelijk om verder letsel aan het huisdier of uzelf te voorkomen.

De juiste manier om een hond op te pakken

Als u met uw hond onderweg bent, wandelt hij het liefst aan uw zijde. Er gaat niets boven een wandeling voor lichaamsbeweging, binding en mentale stimulatie, omdat uw hond de kans krijgt om te snuffelen aan wat de wereld te bieden heeft.

Maar soms is het nodig om uw pup op te tillen om hem op een onderzoekstafel of een ander oppervlak te leggen, of om hem uit een benauwde positie te halen. Het lijkt heel eenvoudig! Maar er zijn enkele technieken die u kunt gebruiken om ze op de veiligste, meest comfortabele manier op te tillen.Ten eerste, geef uw hond een hint dat u hem gaat optillen. Het is voor niemand prettig om aan het werk te zijn en plotseling in de lucht te zitten.

Voor de lift:

  • Kleine honden: Leg uw dominante arm onder de borst van uw hond met uw hand tussen de voorpoten. Als u ze optilt, gebruikt u uw andere hand om hun poten of rug tegen uw lichaam te drukken, zodat ze volledig ondersteund worden.
  • Een andere optie: Leg één arm onder hun voorpoten als een vorkheftruck en til ze op, terwijl u met de andere hand hun voeten ondersteunt en ze tegen uw lichaam houdt.
  • Grotere honden: Buig bij de knieën! Leg een arm om de voorkant van hun borst (onder de nek) en een arm om hun achterpoten onder de stuit. Til ze op met uw benen.

Wat niet te doen:

  • Pak een hond niet op bij zijn nekvel.
  • Til ze niet op bij de voorpoten (of “oksels”) zoals een baby-dat kan hun gewrichtsbanden verrekken.

 

Share :
Table of Contents

Word Blogger bij Ons en Deel Je Passie met de Wereld!

Gerelateerde berichten

De 8 weken transformatie

Het bereiken van een indrukwekkende fysieke transformatie is een doel dat veel mannen nastreven. Of