5 aandoeningen die uw schouderpijn veroorzaken

Fysiotherapie is een effectieve manier van pijnverlichting bij schouderpijn

Fysiotherapie is een veilige en effectieve behandeling, wat bedoeld is om de bewegelijkheid te verbeteren en om pijn te verlichten, dat ontstaan kan zijn vanuit verschillende soorten blessures en/of aandoeningen.

Men gaat langs een fysiotherapiepraktijk om eventuele symptomen en/of chronische pijn te verlichten of juist te voorkomen. Het opsporen en behandelen van de oorzaak van schouderpijn, is één van de belangrijkste redenen voor nieuwe patiënten om onze fysiotherapiepraktijken te bezoeken.

Schouderpijn kan zijn ontstaan door erg veel verschillende soorten oorzaken. Omgaan met schouderpijn kan de uitvoering van dagelijkste taken belemmeren, indien deze klachten niet op de juiste manier worden behandeld.

 

Wat kan fysiotherapie voor mij betekenen?

Het is een goed idee om zo spoedig mogelijk langs een fysiotherapeut te gaan, als u aanhoudende schouderpijn heeft. Fysiotherapie is namelijk een veilige/natuurlijke manier, waarbij patiënten vanuit elke leeftijdscategorie kunnen herstellen van pijn aan de schouder.

De fysiotherapeut zal de situatie analyseren en onderzoek doen naar de oorzaak van de pijn. Aan de hand daarvan zal er een gespecialiseerd behandelplan opgesteld moeten worden.

 

5 veelvoorkomende aandoeningen van schouderpijn

De meeste mensen staan er niet bij stil, op welke manier zij hun schouders gebruiken. Wist u dat de schouders een erg belangrijke rol hebben in het uitvoeren bij uw dagelijkste bezigheden? Hierdoor is de kans erg groot dat als u uw schouders overbelast of bezeert, de pijn ernstig voelbaar zal zijn.

Wij hebben de vijf meest voorkomende oorzaken van schouderpijn voor u op een rijtje gezet:

1. Inklemming (Impingement)

Een schouder inklemming is een aandoening die optreedt wanneer het bovenste deel van het schouderblad van het lichaam wordt opgetild en er hierbij te veel druk wordt uitgeoefend op de onderliggende zachte weefsels in de arm. Terwijl de arm omhooggaat, wrijft het schouderblad tegen de slijmbeurs en pezen.

Als deze aandoening onbehandeld blijft, kan deze impingement in de schouder leiden tot bursitis en/of tendinitis. Het is dus belangrijk dat u bij een inklemming naar de fysiotherapeut gaat.

2. Frozen shoulder

Adhesieve capsulitis, ook bekend als een frozen shoulder, is een aandoening die optreedt na een blessure of naast een andere schouderaandoening.

Rust nemen tussen de fysiotherapieafspraken door is essentieel om littekenweefsel in de schouder te voorkomen. Bij de kans dat er toch littekenweefsel ontstaat, kunnen na een tijdje ook de spieren rond de schouder ‘’bevriezen’’. Dit beperkt uw volledige bewegingsbereik en resulteert in chronische pijn.

3. Bursitis

De schouder bestaat uit een zeer complex netwerk van bewegende delen. Eén van de belangrijkste componenten waaruit de schouder bestaat, wordt de ‘Bursa’ genoemd.

De bijbehorende slijmbeurs bevat kleine, met vloeistof gevulde zakjes, die werken om het gewricht gesmeerd te houden. Als deze slijmbeurs ontstoken of geïrriteerd raakt, kunt u een slijmbeursontsteking krijgen.

4. Tendinitis

Tendinitis is een veel voorkomende aandoening waarbij mensen met pijnklachten snel naar een fysiotherapeut stappen, voor pijnverlichting. Deze aandoening veroorzaakt ontstekingen en komt vaker voor bij mensen die aan veel fysieke activiteiten deelnemen of bij mensen die een baan hebben waarvoor ze elke dag veel herhaaldelijke bewegingen moeten maken.

Mensen met een verhoogd risico op deze aandoening, moeten zich ervan bewust zijn dat het erg belangrijk is om regelmatig naar een fysiotherapeut te stappen en om de schouders regelmatig te laten rusten. 

5. Peestranen (Tendon Tears)

Een gescheurde pees in uw schouder kunt u oplopen bij bijvoorbeeld acuut letsel of bij een degeneratieve aandoening. Ook is dit op te lopen door het natuurlijke verouderingsproces en door overbelasting.

 

B&B Healthcare

B&B Healthcare beschikt over ervaren fysiotherapeuten in Den Haag en omgeving, die gespecialiseerd zijn in het verminderen, indien mogelijk laten verdwijnen en voorkomen van eventuele schouderklachten. Ook voor fysiotherapie in Voorburg kunt u bij ze terecht. Loop dus niet nog langer rond met uw schouderklachten, maar neem contact op of maak direct uw afspraak.

https://benbhealthcare.nl/
Share :
Table of Contents

Word Blogger bij Ons en Deel Je Passie met de Wereld!

Gerelateerde berichten

De 8 weken transformatie

Het bereiken van een indrukwekkende fysieke transformatie is een doel dat veel mannen nastreven. Of