De gezondste steden van Nederland

Tegenwoordig staat gezond leven bij veel mensen centraal. Zo ook bij de overheid. Zij doen er van alles aan om gezond leven onder de mensen te brengen. Gezond leven heeft niet alleen met voedsel te maken, ook met de luchtkwaliteit. Wie benieuwd is maar de stad met het beste leefklimaat, is hier aan het goede adres. We kunnen alvast verklappen dat er in veel steden slecht gescoord is op gebied van eten. Misschien is het een goed idee om een diëtist in Zwolle, Amsterdam of Rotterdam op te zoeken. Deze steden vallen net buiten de lijst door het consumeren van te veel ongezond eten.

5: Amersfoort

Amersfoort is nummer 5 in de lijst met gezondste steden van Nederland. Over het algemeen scoort Amersfoort hoog, op luchtkwaliteit scoren ze bijvoorbeeld niet erg goed. Er is wel veel ruimte om te sporten, de sociale samenhang scoort goed en er zijn veel zorgvoorzieningen aanwezig. Aan gezonde eetvoorzieningen is er genoeg keuze, maar het kan altijd beter.

4: Almere

In Almere is de leefomgeving zeer positief, vooral op het gebied van veiligheid en groenvoorzieningen scoren zij goed. Op het gebied van voeding en zorginstellingen kan Almere beter scoren. De luchtkwaliteit is in de afgelopen jaren achteruit gegaan, hier moeten ze mee oppassen.

 

3: Maastricht

De luchtkwaliteit in Maastricht heeft een flinke vooruitgang geboekt. Hierdoor zijn ze een stuk hoger in de lijst gekomen. Er is voldoende groenvoorziening in de Limburgse hoofdstad en de eetgewoontes van de inwoners ligt aan de gezonde kant. De veiligheid in de stad kan wel stukken beter.

2: Nijmegen

De gezondheid van de inwoners staat al jaren lang hoog op de lijst in Nijmegen. Zij proberen ieder jaar te verbeteren. Er is een gezonde leefomgeving door de vele groenvoorzieningen en steeds beter wordende veiligheid in de stad. Bij luchtkwaliteit en voeding is er ruimte voor verbetering, hier zijn ze hard voor aan het werken.

1: Groningen

De gezondste stad van Nederland in Groningen. Zij houden zich erg bezig met de gezondheid van hun inwoners en vinden de klimaatverandering erg belangrijk. Op gebied van voeding, luchtkwaliteit en veiligheid scoren ze erg goed. Ze proberen ook het gebruik van de fiets te bevorderen. Dit lukt aardig aangezien het de stad is waar het vaakst de fiets wordt gepakt.

https://samen-sterk.com/dietist-zwolle/
Share :
Table of Contents

Word Blogger bij Ons en Deel Je Passie met de Wereld!

Gerelateerde berichten