Welke certificaten kan je behalen met de opleiding sportmasseur?

Denk jij erover na om de Sportmassage opleiding te gaan volgen maar ben je nieuwsgierig naar wat je er precies mee kan gaan doen in de toekomst en misschien nog wel belangrijker; welke certificaten je er mee kan halen? Dan is het een verstandig idee om de volgende alinea’s te lezen. Het is uiteraard wel belangrijk om te weten wat de opleiding tot sportmasseur precies inhoudt. Als sportmasseur geef je uiteraard sportmassages. Een sportmassage is goed voor de doorbloeding van het lichaam en de spieren. door deze massages worden afvalstoffen ook sneller afgevoerd. Deze massages dragen veel bij aan het herstel van het lichaam en de spieren bij de overbelasting van het lichaam.

Hoe zien de examens eruit bij deze opleiding?

De examens van deze opleiding zijn te onderscheiden in praktijkexamens en theorie examens. Het doel van deze opleiding is uiteraard om elke student op te gaan leiden tot ervaren en gekwalificeerd sportmasseur. Tijdens deze opleiding is het ook mogelijk om enkele certificaten te behalen. Zo is het mogelijk om een AED en reanimatie certificaat te behalen. Met het behaalde certificaat kan je officieel lid worden van het Nederlands Genootschap van Sportmassage en mag je het beroep beoefenen. Het is bij deze opleiding ook mogelijk om ervoor te kiezen om geen examen te doen maar wel een certificaat te behalen. Dit kan wanneer de docent aangeeft dat je over voldoende kennis beschikt, je minimaal 80% van de lessen aanwezig bent geweest en je bekwaam genoeg bent voor de praktijk.

 

Waarom zou je kiezen voor deze opleiding

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor deze opleiding. Niet alleen is het een ontzettend brede opleiding met veel carrièremogelijkheden, maar de opleiding geeft ook redelijk veel zekerheid op een baan omdat er zo veel vraag is naar sportmasseurs. De sportwereld blijft groeien en daarmee blijft de vraag naar sportmasseurs ook toenemen. Neem vooral een kijkje bij deze opleiding en wie weet heb je jouw toekomstige carrière gevonden.

 Share :
Table of Contents

Word Blogger bij Ons en Deel Je Passie met de Wereld!

Gerelateerde berichten