Waar is acupunctuur goed voor?

Acupunctuur, je hebt er vast wel eens van gehoord of er zelfs al eens gebruik van gemaakt. Er wordt steeds meer behandelingen gedaan met acupunctuur en er zijn ook steeds meer plekken waar je een behandeling kunt aanvragen. Denk bijvoorbeeld aan acupunctuur in Almere. Acupunctuur raakt steeds bekender onder de mensen omdat het kan helpen bij een veelvoud aan lichamelijke en geestelijke klachten. Voor elke klacht is er een andere behandeling en elke behandeling wordt zorgvuldig uitgevoerd. Alleen voor welke klachten kun je dan precies terecht voor acupunctuur?

Acupunctuur kan helpen bij vermoeidheid

Vermoeidheid is één van de meeste klachten die voorkomen bij mensen. Ze hebben het druk, zijn gestrest, lopen open en dit zorgt er allemaal voor dat je vermoeid en uitgeput raakt. De meeste mensen beschrijven vermoeidheid dan ook als een gebrek aan energie. Meestal zijn tekenen daarvan dat je je al na geringe inspanning leeg voelt. Dit kan lichamelijk leeg zijn, maar je kunt je ook geestelijk leeg voelen. Met acupunctuur kun je weer dat stukje energie terug krijgen wat je mist in het dagelijks leven. Na een aantal behandelingen kun je je al weer fitter voelen en weer zin hebben om dingen te ondernemen.

Verhelp slaapstoornissen met acupunctuur

Het is natuurlijk belangrijk dat je goed slaapt, ook hier kun je namelijk vermoeid van raken. Je wil de dag erna weer uitgerust kunnen beginnen en uitgerust aan bijvoorbeeld je werk of school beginnen. Slecht slapen zorgt dus voor vermoeidheidsklachten en kan daardoor resulteren in slechte concentratie. Een slechte nachtrust kan komen door pijnklachten, alcoholgebruik of een onrustige slaap omgeving. Langdurige slaapproblemen kunnen leiden tot psychische klachten. Vanuit de acupunctuur heeft slapeloosheid te maken met een energie verstoring. Een acupunctuur behandeling zal proberen je energie te herstellen en je nachtrust weer in balans proberen te herstellen.

Zit weer lekker in je vel met acupunctuur

Niet alleen maar vermoeidheid en een slechte nachtrust kan verholpen worden met acupunctuur, ook een depressie kan verholpen worden. Een acupunctuurbehandeling bij bijvoorbeeld acupunctuur kan meer doen dan je denkt. Depressie heeft met emoties te maken. Door middel van acupunctuur is het mogelijk om heel gericht te bepalen, welke emoties er naar voren willen komen en dus vastzitten, waardoor jij niet verder kunt en depressief raakt. Met acupunctuur is het mogelijk om boosheid, een emotie die bij depressie vaak onderdrukt is, meer te gaan voelen. Hierdoor krop je het niet op, maar kun je je gevoelens los laten, waardoor je meer kan ontspannen en weer ruimte vrij kan maken voor leuke dingen.

 

Share :
Table of Contents

Word Blogger bij Ons en Deel Je Passie met de Wereld!

Gerelateerde berichten