Overwinnen van urine incontinentie met bekkenoefentherapie

Urine-incontinentie, het ongewild verliezen van urine, is een veelvoorkomend probleem dat zowel mannen als vrouwen treft. Het kan een grote impact hebben op de kwaliteit van leven. Gelukkig biedt bekkenoefentherapie hoop en hulp. Deze blog verkent hoe bekkenoefentherapie kan bijdragen aan het beheersen en zelfs overwinnen van urine-incontinentie.

Wat is urine-incontinentie?

Urine-incontinentie is het onvermogen om urine volledig te beheersen, wat resulteert in ongewild urineverlies. Er zijn verschillende soorten, waaronder stressincontinentie, urgentie-incontinentie en een mix van beide.

De rol van bekkenoefentherapie

Bekkenoefentherapie is een gespecialiseerde vorm van oefentherapie gericht op het versterken en trainen van de bekkenbodemspieren. Deze spieren ondersteunen de blaas en urethra en spelen een cruciale rol bij het behoud van de continentie.

Hoe kan bekkenoefentherapie helpen?

• Versterken van de bekkenbodem: Gerichte oefeningen versterken de spieren en ontspannen, waardoor de controle over de blaas verbetert.

• Verbeteren van de blaasfunctie: Door het trainen van de bekkenbodem kan de blaas beter signalen van urgentie beheersen.

• Lifestyle aanpassingen: Naast oefeningen kunnen aanpassingen in houding, levensstijl, zoals dieet en vochtinname, helpen de symptomen te beheersen.

• Ademhalingsoefeningen: Deze verbeteren de ontspanning en kunnen nuttig zijn ten aanzien van beheersen van de bekkenbodem

Oefeningen voor thuis

We nemen enkele basisoefeningen door die je thuis kunt doen om de bekkenbodemspieren te versterken/ontspannen en ondersteunen.

Wie kan baat hebben bij bekkenoefentherapie?

Bekkenoefentherapie is niet alleen voor vrouwen; mannen met prostaatproblemen of na een operatie kunnen ook aanzienlijke verbeteringen ervaren.

Ten slotte

Het overwinnen van urine-incontinentie vereist vaak een deels holistische aanpak. Bekkenoefentherapie speelt een cruciale rol in dit proces door het bieden van een natuurlijke en effectieve manier om de controle over je lichaam terug te winnen.

Last van urine-incontinentie? Laat het niet je leven beheersen. Neem contact op voor meer informatie over hoe bekkenoefentherapie jou kan helpen. Vind informatie of een adres op de site van de VvOCM met de praktijkzoeker. Klik aan specialisatie: Bekkenoefentherapie. Tevens is opwww.pmcs.nl en opwww.rosttherapy.com informatie te vinden over bekkenoefentherapie en de gespecialiseerde bekkentherapeuten.

vvocm

 

Line Boels
Bekkenoefentherapeut

Therapie Centrum Vleuten

https://www.therapiecentrumvleuten.nl/
Share :
Table of Contents

Word Blogger bij Ons en Deel Je Passie met de Wereld!

Gerelateerde berichten