De verschillen tussen een apotheek en drogist

U zou het misschien op het eerste gezicht niet denken, maar er zijn belangrijke verschillen tussen een apotheek en een drogist. Wanneer u verkouden bent en u gaat daarmee naar de huisarts, dan zal deze u eerst onderzoeken en medicijnen voorschrijven. U krijgt daarvoor van de huisarts een briefje mee, of hij geeft het per computer door aan de apotheek waar u uw medicijnen kunt ophalen. Wanneer u in Apeldoorn woont, dan moet u uw medicijnen ophalen bij de apotheek in Apeldoorn. U kunt uw medicijnen, die de huisarts heeft voorgeschreven, niet bij de drogist Apeldoorn ophalen. U kunt wel bij de drogist Apeldoorn terecht voor pijnstillers die u zelf kunt kopen voor bijvoorbeeld tand- of spierpijn. De pijnstillers die u bij een drogist koopt, zijn niet zo sterk als de medicijnen die een huisarts u voorschrijft. Komt u met uw medicijnen bij de drogist Apeldoorn aan de kassa, dan men altijd aan u vragen of u nog extra informatie nodig heeft over de medicijnen die u koopt. De medicijnen die u bij een drogist kunt kopen, zijn zelfs bij een verkeerd gebruik niet schadelijk voor uw gezondheid. Bij een drogist kunt u meer verschillende lichaamsverzorgende producten kopen.

Als u naar de apotheek Apeldoorn gaat

Voordat u naar de apotheek Apeldoorn gaat om uw medicijnen op te halen, bent u eerst naar de huisarts geweest. De huisarts onderzoekt u eerst waar de klachten die u heeft vandaan komen. Zodra hij denkt te weten wat de oorzaak van uw klachten zijn, zal hij de juiste medicijnen voorschrijven. Voor de medicijnen die de huisarts voorschrijft, moet u niet naar de drogist gaan, maar naar de apotheek. De medicijnen die een huisarts voorschrijft worden vaak door de zorgverzekeraar vergoed.

Gebruik maken van AGA apotheken

Het is gemakkelijk als u voor bepaalde spullen die u nodig heeft een AGA apotheek kunt bezoeken. AGA apotheken (Apotheek Groep Apeldoorn) zijn een combinatie van een apotheek en een drogist. In de apotheek kunt u de medicijnen ophalen die de huisarts voorgeschreven heeft en bij de drogist andere lichaamsverzorgende producten kopen. Omdat u bij een AGA apotheek beide producten kunt verkrijgen, krijgt u daardoor de beste zorg, kwaliteit en service. Bij de drogist kunt u ook uw producten die u wilt kopen aan de kassa afrekenen. De medicijnen die u bij de apotheek kunt ophalen worden door de zorgverzekeraar verrekend. Zo krijgt u eenvoudig de beste service.

https://www.aga-apotheken.nl/
Share :
Table of Contents

Word Blogger bij Ons en Deel Je Passie met de Wereld!

Gerelateerde berichten